Smykkeguiden

Det kan være svært at finde de helt rigtige smykker. Skal du vælge guld, sølv eller måske en kombination? Skal det være klassisk eller moderne? Trendy eller tidløst? Uanset hvad du foretrækker, kan et smykke gøre utrolig meget for hele dit outfit.

Et smykke kan transformere dit look fra hverdag til fest på ingen tid. Når du sammensætter dit smykkelook, giver du dig selv en mulighed for at udtrykke din personlighed på en unik måde, som sko, tasker eller tøj ikke kan matche.

Følg guiden her og find ud af, hvordan du kan style alle dine favoritsmykker fra By Stine Winther.

Øreringe

Opdater dit smykkeskrin med øreringe af forskellige slags, der giver gode muligheder for variation. Øreringe med perler, farvede eller klare sten, et par vilde hoops eller et asymmetrisk par. Især hoops er in lige nu, så find dine fedest hoops frem og hop med på trenden.

Jo større, jo bedre; store statement-øreringe kan altså bare noget! Statement-øreringe har længe siddet på tronen over dominerende trends, og noget tyder på, at det ikke ændre sig i nærmeste fremtid. Et par flotte statement-øreringe kan være alt fra store, chunky hoops, lange kædeøreringe, oversized ørestikker eller noget mere abstrakt. Det er helt op til dig og din personlige stil.

Husk at skabe variation i dit smykkeskrin, så du har noget til enhver lejlighed. Ørestikker er stadig et must i enhver smykkesamling. Men vær ikke bange for at vælge ørestikker som er lidt større, på den måde kan du nemt matche dem til både hverdag og fest.

Men en ting er sikkert: De store, iøjnefaldende statement øreringe er kommet for at blive!

Et lille tip fra os!

Hoops behøver ikke kun at afspejle street-looket; vælg et par som er chunky, brede eller med en banket overflade.

Og husk, at det ikke kan blive for stort. Du skal ikke være bange for at prøve noget nyt. Vælg de store øreringe eller tag med vilje to forskellige øreringe i. Det viser mod og gør din stil helt unik.

Ringe

For ringe gælder udtrykket ”jo flere, jo bedre”. Stack dine ringe og skab dit helt eget look. At stacke sine ringe betyder, at man bærer en masse ringe oven på hinanden. Det kan både være samlet på en finger eller spredt på flere. Vi kan ikke sige det nok gange, vær ikke bange for at prøve noget nyt og have det sjovt med at udvælge dine ringe.

Mix helt fine og enkle ringe med chunky signetring, eller mix dine farverige sten med en mere klassisk en af slagsene. Det er kun fantasien, som sætter grænser for, hvordan du kan stacke dine ringe.

Det gør ikke noget, at det er anderledes. Så længe du selv synes, at det er flot.

Et lille tip fra os!

Du må gerne eksperimentere i din tilgang til valg af smykker.

Bland forskellige former, materialer og størrelser, det sikrer at din personlighed skinner igennem. Husk at du kan bruge hele fingeren, det er også flot med en simpel ring på det yderste led.

For et ubekymret look; brug en simpel og fin ring på hver finger (ikke tommelfingeren) – du kan sagtens mixe mellem sølv og guld.

Halskæder

Nu har vi jo snakket om statement smykker en gang, men det gælder altså også for dine valg af halskæder. Et godt statementsmykke, -ørering eller -halskæde, oser simpelthen bare af selvtillid.

Også her kan du vælge at stacke dine smykker. Sammensæt en chunky lænke med en fin tynd kæde og som prikken over i’et kan du tilføje et statement piece i form af en kæde med et vedhæng eller måske en perle. Det er supersmukt og ikke mindst meget moderne.

Step-by-step: Statement look med kæder

Step 1:

Vælg en simpel kæde. Det kunne måske være en helt smal panser-kæde eller måske en flat snake. Noget fint og simpelt, som kan spille sammen med de andre kæder uden at trække al opmærksomheden.

Step 2:

Vælg du en kæde med et eller flere vedhæng. Det kunne for eksempel være en personlig halskæde med en fødselsdato eller et bogstav for en, du holder af. Det kan også sagtens være et mere abstrakt vedhæng eller blot en fin sten. Det er helt op til dig og din stil.

Step 3:

Vælg en chunky statement-kæde – her skal du ikke være bange for at gå med den største kæde i dit smykkeskrin. Den må gerne skille sig ud. Vil du have et mere feminint udtryk, er en perlekæde også virkelig god her.

Men husk at der er mange måder at stacke dine kæder på, dette er blot vores opskrift. Leg med dit udtryk og skab din egen opskrift på et fedt statement-look.

Armbånd

Armbånd… et accessory, der ofte bliver glemt, måske fordi et armbånd ikke på samme måde er ”obligatorisk” som et par øreringe eller en halskæde. Men armbånd eller armringe kan virkelig løfte et outfit og ser godt ud til alt – lige fra de slidte jeans til et flot suit.

Armbånd kommer i mange varianter, lige fra helt fine tynde kæder til de store, chunky kæder. Det kan være virkelig fint at kombinere flere på én gang. Ja det lyder måske som om, at vi bare gentager os selv, men stacking af smykker er bare hot og moderne.

Det kan virkelig se flot ud, hvis du blander størrelser, designs, materialer og farver – tilpas det efter din smag og efter det udtryk, du ønsker. Du kan også prøve at lege lidt med placeringen; måske i stedet for kun at bære det omkring håndleddet, kan du prøve at sætte det på overarmen. Tør du skille dig ud?

En anden trend, der er meget populær for tiden, er perler! Perler er bare klassiske, stilrene og noget, der aldrig går af mode.

Et lille tip fra os!

Hvis du går efter et klassisk look, så find smalle armbånd i ens farver eller pift det en smule op ved at blande guld og sølv.

Ankelkæder

En ting, vi ikke må glemme, er ankelkæder - sommerens diskrete, men elegante accessoires, der kan tilføje et strejf af femininitet til et hvert outfit.

Uanset om du vælger en simpel kæde, en med små fine charms eller perler – måske endda en med små vedhæng, så kan en ankelkæde være den perfekte tilføjelse til sommerens outfits. De kan bæres til alt, lige fra et par elegante sko til sommerens fester eller til sandalerne på en stranddag, ja endda til dine fede sneakers.

Et lille tip fra os!

Er du ekstra glad for din ankelkæde, kan du også sagtens bære den om vinteren, selvom det kun er dig, der ved, at den er der. Det vil helt sikkert føles godt at udsmykke dig selv kun for din egen skyld.

Er du ikke bange for at skille dig ud, kan du også lege med at sætte din ankelkæde udenpå dine strømper - det kunne være en moderne tennisstrømpe eller en fin glimmer strømpe. Det er moderne at udtrykke sig gennem sine smykker, og derfor kan man også eksperimentere, som man har lyst til.

Til sidst!

Det vigtigste af det hele er, at du finder noget, der passer til dig og din stil. Dine smykker er et udtryk for DIN stil og de skal være med til at give dig selvtillid! Der er ingen regler, kun retningslinjer, der følger tidens trends. Måske kan du sætte den næste store trend med dine favoritsmykker.